söndag 10 juli 2011

Släpdebut och flygande blöjor på morgonkvisten!

Sitter i bilen och vi har precis börjat rulla mot IKEA. David kör med släp för typ första gången. Krypkörde igenom första rondellen, körde sedan lite snabbare igenom nästa och nu är vi snart ute på motorvägen och David frågar mig (som inte ens har körkort) om man får köra i 110 med släp. Känns stabilt, gott folk. Väldigt stabilt. Särskilt när det är en 70-väg!

Är trött som stryk idag, så det vore synd att säga att jag känner mig så upplagd för ett besök på IKEA egentligen. Men knalle som man är och nybliven husägare (läs låntagare) som man är så gäller det att vårda riksdalerna. Och just idag är det sista dagen på IKEAs "cirkusrea" och det tillfället vill vi inte missa. Ju billigare desto bättre..eller sämre(?). Det beror väl kanske hur man ser på det. Vissa menar att IKEAs möbler inte har samma kvalite, but who cares? Vi är bara intresserade av att inte göra hålen i plånkan större än nödvändigt.

Till min djupa besvikelse insåg jag i morse att min kastteknik inte längre är vad den en gång har varit. Precisionen är inte så skarp längre. Eller är den kanske vassare än någonsin? I morse skulle jag nämligen kasta en ihopknuten välfylld kissblöja till David så att han kunde slänga den i soporna. Har hon tappat såb muskelstyrka att kastet inte ens kom fram? undrar ni. Mitt svar till er är: Get out of here! Ni är mina vänner. Såklart kastet kom fram. Vad tror ni om mig? Problemet med kastet var att det blev liiite för hårt och liiite för högt så istället för att komma i brösthöjd på David kom den rakt i ansiktet på honom. Ha ha ha! Som jag garvade. Jag skrattade så högt att Gabriel blev rädd och började gråta. David var inte riktigt lika nöjd. But hey! Alla handbollslirare vet ju att man alltid ska ha tummarna bakom bollen (i detta fallet blöjan) så han får faktiskt skylls sig själv lite som missade denna grundregel. Det är ju liksom bara det första man får lära sig. Därför är det kanske inte helt lätt att komma ihåg när man sen fyllt trettio. Stackars David. Det verkar inte va lätt att va gammal.

Men men, IKEA närmar sig. Nu har vi nått Kallebäcksmotet och David ska snart börja köra släpet i flerfiliga Göteborg. Det vill jag inte missa.

Over and out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar