lördag 22 januari 2011

Gorillor + Kameler = En skön helg!

Det blev ingen sång framför den mexikanska stenugnen igår och inte heller någon handbollsmatch i Hestrahallen. Kamelernas motståndarlag hade nämligen dragit sig ur serien utan att den informationen nått fram till Borås HK. Bra där! Verkligen...

Tro nu inte att jag och David satt sysslolösa för det. Icke sa Nicke! Jag hade nog lyckats telepatisera över min sinnesstämning till David, för när han kom hem efter jobbet hade han varit och hyrt tre filmer på Hemmakväll. Snacka om att jag blev glad. En lugn hemmakväll var precis vad jag kände för och behövde med för den delen. Vi hann dock bara med att se en av filmerna igår, för resten av kvällen hängde vi med dessa grabbar.

Donkey och Diddy Kong
David fick nämligen Wii-spelet Donkey Kong Country Returns av mamma och pappa i julklapp och eftersom schemat har varit fullspäckat sen dess så har vi inte hunnit med att testa det innan igår. Och som vi fastnade! Klockan hann bli tre på natten innan vi tog oss i kragen och avslutade spelet för att gå in och lägga oss. Efter många timmars spelande lyckades vi iallafall så småningom hitta ett vinnande koncept. David spelade och hade kontrollen, medan jag satt bredvid och kom med tips och ideér och sa saker han som borde tänka på. Typ som en kartläsare i en rallybil eller nått i den stilen. Det funkade iallafall strålande. David är bättre med knapparna och jag är bra på att tjöta, så ingen kan säga att vi inte tog tillvara på våra styrkor.

Och när vi då ändå är inne på styrkor, så finns det en sak som David borde bli bättre på. Nämligen att förmå sig själv att delegera saker vidare ibland. Min käre sambo och jag är ganska lika på den punkten. Vi gör gärna det som måste bli gjort själva av den enkla orsaken att då vet man iallafall att det blir gjort. Ja, hur som helst. Det jag vill få fram är att iallafall att David under den sista tiden faktiskt har blivit något bättre på delegerandet. Imorgon till exempel, då intar han rollen som arbetsgivare för ett gäng barnarbetare (eller kameler om ni hellre önskar att kalla dem för det). Som ni kanske minns så gjorde ju vi en riktigt storstädning av vinden för ett tag sedan och massor med saker står nu kvar däruppe och väntar på att bli slängda. Problemet är att jag inte pallar att bära så mycket saker ned för alla trapporna och David kom då på en strålande lösning. Läs mer om den här!

Resten av denna lördag förväntas bli stillsam. David sitter och kikar på United-matchen och njuter av att hans grabbar i nuläget leder med 4-0. Själv ska jag lägga mig på soffan och vila ögonen en stund innan Sveriges match mot Serbien börjar. Sen blir det la lite gött käk skulle jag kunna tro och därefter lite planering av morgondagens "måsten" innan vi sjunker ned i soffan igen framför en rulle. En perfekt lördagkväll om jag får säga mitt!

//Emma

1 kommentar:

  1. Visst är Donkey Kong kul! Man kan bli fast i timmar ju. Ni får säga till om ni vill låna nått annat wii-spel av mig :)

    SvaraRadera