tisdag 20 december 2011

Tromb råder trots förkylningstider

Medan Gabriel ligger och sover här bredvid mig så kan ju jag passa på att kika in här tänkte jag. Det var ju onekligen ett tag sen, men så kommer det va ibland. Vi bloggar för att vi tycker om att skriva, men vi tänker aldrig tillåta att det blir en "måste-grej". De senaste två (ja, nästan tre) veckorna har Gabriel varit riktigt förkyld och det tar rejält på orken hos hans föräldrar med kan jag säga. Hostiga nätter, snoriga dar, svårt att andas ur en täppt näsa, jobbigt att äta och slutligen tröttheten. Denna fördömda trötthet! Hur tröttsam är inte den egentligen?
Men nu så (peppar peppar) verkar det som att förkylningen äntligen börjar ge vika iallafall. Såå skönt.

Tro nu dock inte att Gabriel har kunnat hålla sig ifrån att röja runt här hemma. Oh no! Tromben är i full gång. Gabriel är verkligen överallt och ska gärna vara med där det händer hela tiden. Han vill gärna hjälpa till, men allt som oftast tjärvar dessvärre vårt samarbete lite.

- När jag lägger in tvätt på hyllorna i garderoben så drar Gabriel ur kläder ur lådorna.

- När jag plockar upp skorna i skohyllan drar Gabriel ner dom. Likadant med hans böcker.

- Han har lyckats stänga av tvättmaskinen själv.

- Han älskar att öppna och stänga dörrarna under vasken och helst av allt kryper han dessutom gärna in och sätter sig och leker med det vi förvarar under vasken. (Grand)son of a plumber som han är! Så numer, efter en incident som resulterade i kaffesump över hela golvet, ställs soptunnan upp på diskbänken på morgnarna.

- När man öppnar kylskåpet kryper han dit blixtsnabbt och ställer sig upp och inspekterar. Igår lyckades han till och med höja nivån på inspektionen. Ordagrant. Då lyckades han nämligen klättra uppåt i kylskåpet så att han stod med fötterna på en hylla istället för på golvet som han brukar...

- Och han pratar. Konstant! Han tycks ha precis hur mycket som helst att berätta och en bra dag förstår vi en kanske en tiondel av det.

Nu vaknade han här. INTE bra. Behöver sova minst en timma till om inte eftermiddagen ska bli görlång. Nåväl, får väl leka lite och bädda ner honom i vagnen sen. Bjuder er på några godbitar att hålla till godo med så länge...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar