tisdag 1 november 2011

Julklappsinsamling

"Vad fick du i julklapp?"

Som lärare vet jag att detta är en av de första och största sakerna som barnen pratar om när de kommer tillbaks efter jullovet. Tänk då om du vore ett av de barnen och att du faktiskt inte har fått någonting alls utav dina föräldrar eftersom de helt enkelt inte har haft råd. Bara att höra frågan ställas ger dig magknip och när det närmar sig din tur så försöker du febrilt komma på vad du ska säga. Ska du säga som det är eller ska du dra en lögn? Men du har ju lärt dig att det är fult att ljuga...

Det finns tyvärr barn som har det såhär och det gör mig så ont i hjärtat. Enligt undersökningar som Rädda Barnen har gjort så lever en tiondel av Sveriges 2 miljoner i fattigdom idag. Fattigdom i Sverige är enligt Rädda Barnen andelen barn i familjer som får socialbidrag och/eller har låg inkomststandard. Det innebär att inkomsterna är lägre än vad som behövs för att täcka de nödvändiga kostnaderna. För barnen i dessa familjer kan det till exempel innebära att inte kunna följa med på skolutflykter, gå till simhallen, vara med i musikskolan eller gå på bio med kompisar. (Fakta stulen härifrån)


I Borås finns det alltså tusentals barn vars föräldrar inte har råd att köpa någon julklapp till dem. De barnen kan vi hjälpa. För tredje året i rad ordnar Hestra Cafekyrka en insamling för behövande barn i Borås med omnejd och vi tänker gå dit och ge några julklappar och jag uppmanar alla er läsare att göra detsamma. Inte av dålig samvete, utan av kärlek.

Så vad säger ni? Ses vi där?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar